In English

TERAPEUTTI HANNA KIVINIEMI

Olen työskennellyt yksityisenä terapeuttina ja Eirene-perheneuvojana Helsingissä vuodesta 2008 lähtien. Eirene-perheneuvoja (espanjaksi “Certificado de Asesor Familiar”) on perheneuvonnan tutkinto, joka hyväksytään monissa Espanjan ja Latinalaisen Amerikan protestanttisissa seurakunnissa.

Valmistuin ratkaisukeskeisestä psykoterapeuttikoulutuksesta Suomessa vuonna 2014. Tavoitteeni on, että minulla on mahdollisimman laaja työkalupakki, jotta voin joustavasti tukea asiakasta moninaisissa tilanteissa. En valitettavasti saanut Valviralta psykoterapeutin nimikettä, koska ulkomaista perheneuvonnan tutkintoani ei luettu hyödyksi. Siksi asiakas ei voi saada minun kauttani Kelan subventoimaa kuntoutuspsykoterapiaa.

Teen työtä kolmella kielellä: suomi, englanti, japani. Minulla on asiakkaina kantasuomalaisten lisäksi maahanmuuttajia, paluumuuttajia sekä monikuluttuuristen perheiden jäseniä. Olen asunut perheeni kanssa neljässä maassa pitkiä aikoja, joten minulla on itsellänikin paljon kokemusta uuteen kulttuuriin sopeutumisesta.

© 2020 Hanna Kiviniemi.

profileImage